Menu

Nieuwe iPad modellen aangekondigd tijdens Apple event


Nieuwe iPad modellen aangekondigd tijdens Apple event

Deze week was het weer tijd voor een Apple event. De uitnodiging met de tekst “Pencil us in” verraadde al dat het om nieuwe iPad modellen en Apple Pencil zou gaan. En dat bleek inderdaad zo te zijn. Tijdens het event van 7 mei 2024 werden een nieuwe iPad Air, iPad Pro, nieuw Magic Keyboard en Apple Pencil gepresenteerd. Wij vertellen je alles over de nieuwe iPad modellen die zijn aangekondigd tijdens het Apple event.

Nieuwe iPad Air in twee formaten

De iPad Air is een populair model. Niet alleen vanwege het compacte formaat en lage gewicht, maar vooral vanwege de betaalbaarheid ervan. Daardoor is hij zowel voor dagelijks gebruik als voor creatievelingen een perfecte match. Apple komt nu met een nieuw model in twee formaten.

Bigger is better

De helft van de iPad Pro gebruikers kiest voor het grotere, 13-inch scherm. En zeker bij de creatieve iPad Air gebruikers was er vraag naar meer werkruimte voor gereedschappen en extra overzicht. Daarom komt Apple nu met een nieuw formaat, is de iPad Air compleet opnieuw ontworpen en verkrijgbaar met een 11- en 13-inch beeldscherm.

Nieuwe kleuren voor de iPad Air
Nieuwe kleuren voor de iPad Air
De iPad Air nu ook in 13-inch
De iPad Air nu ook in 13-inch

Een stuk sneller

Uiteraard is de iPad Air ook weer sneller geworden. De nieuwe modellen zijn voorzien van de krachtige M2-chip. Hiermee is de iPad Air tot wel 50% sneller dan zijn voorganger met M1-chip. Apple maakt de iPad Air hiermee geschikt voor de zwaardere ontwerp taken en is voorbereid op de toekomst met meer gebruik van Artificial Intelligence (AI).

Beschikbaarheid

De nieuwe iPad Air modellen zijn compatible met het Magic Keyboard en Apple Pencil. Ze bevatten minimaal twee keer zoveel opslagruimte in vergelijking met de vorige generatie met een opslag vanaf 128GB. Je kunt ook kiezen voor 265GB, 512GB of 1TB.

De nieuwe iPad Air modellen zijn vanaf nu te bestellen. Ze zijn leverbaar vanaf 15 mei 2024. Het 11-inch model is bij Upgreatest verkrijgbaar vanaf € 699,00. Voor het  13-inch model is de vanaf-prijs € 949,00.

Nieuwe iPad Pro met M4-chip

De iPad Pro is, de naam zegt het al, speciaal ontworpen voor professionals: illustratoren en 3D-ontwerpers dus, maar ook iedereen die op zoek is naar de maximale kracht van een iPad voor bijvoorbeeld het spelen van games of videobewerking. Ook de iPad Pro heeft een compleet nieuw ontwerp gekregen zonder in te leveren op prestaties. Hieronder lees je er alles over.

De nieuwe iPad Pro met de M4-chip
De nieuwe iPad Pro met de M4-chip

Compleet nieuw ontwerp

Net als de iPad Air is de iPad Pro er in twee nieuwe formaten: 11- en 13-inch. Bijzonder is dat dit iPad Pro model heel dun is. Met 5,3 mm voor het 11-inch model en slechts 5,1 mm voor het 13-inch model is deze iPad Pro het dunste Apple product ooit. Beide formaten zijn gemaakt van 100% gerecycled aluminium en verkrijgbaar in zilver en spacezwart.

Apple's dunste product ooit
Apple's dunste product ooit

Ultra Retina XDR beeldscherm

Bijzonder aan dit model is het Ultra Retina XDR beeldscherm. Dit speciale scherm is gemaakt van twee OLED panelen (tandem OLED genoemd) om een perfecte helderheid (met 1.000 nits) te krijgen. Hiermee komt de OLED techniek voor het eerst naar de iPad. Naast een heel helder scherm zorgt deze techniek ook voor een dieper zwart, meer detail en reageert het sneller op aanraking.

Het Ultra Retina XDR beeldscherm is te vinden op beide iPad Pro modellen. Als optie kun je bij de 1TB en 2TB uitvoeringen ook kiezen voor glas met nanotextuur. Dit is een nieuwe optie die ideaal is als je voor je werk echt accurate kleuren nodig hebt, of als je vaak werkt in een omgeving met lastig licht. Je kunt het zien als een soort mat-finish.

Extra snelheid door M4-chip

Om de iPad Pro écht Pro te maken heeft Apple ervoor gekozen van M2- naar M4-chip te gaan en hierbij de M3-chip dus over te slaan. Deze chip heeft vier performance cores en zes efficiency cores en is daarmee tot 50% sneller dan de iPad Pro met M2-chip. De iPad heeft ook een 10-core GPU voor betere grafische prestaties. Een mooie bijkomstigheid is dat deze chip veel efficiënter werkt en daarmee ook minder batterij verbruikt.

De iPad Pro modellen zijn een stuk dunner (en lichter) maar worden ook 20% minder warm door het gebruik van nieuwe materialen. Dit zorgt ervoor dat de piekprestaties beter blijven ook als de belasting hoog is. Alles bij elkaar is de nieuwe iPad Pro tot vier keer sneller dan zijn voorganger. Door de M4-chip in de nieuwe iPad Pro gaat het renderen van video's tot twee keer sneller.

Verbeterde camera’s

De iPad Pro bevat een 12‑MP groothoekcamera met adaptieve True Tone Flash en liDAR scanner. Door nieuwe technieken kun je betere scans maken zonder vervelende schaduwen. Ook bij de iPad Pro is de camera aan de voorkant verplaatst naar de lange zijde.

Verbeterde camera's
Verbeterde camera's

Nieuwe software voor iPad

Om de professionele gebruikers nog extra in de watten te leggen heeft Apple twee nieuwe iPad Apps aangekondigd: Final Cut Pro en Logic Pro. Met Final Cut Camera wordt het mogelijk om met maximaal vier camera’s gebruik te maken van de nieuwe Live Multicam functie. Logic Pro bevat vooral nieuwe instrumenten en effecten.

Beschikbaarheid

De nieuwe iPad Pro modellen bevatten minimaal twee keer zoveel opslagruimte in vergelijking met de vorige generatie en zijn verkrijgbaar met een opslag vanaf 256GB. Je kunt ook kiezen voor 512GB, 1TB of 2TB. Ze zijn leverbaar vanaf 15 mei 2024. Het  11-inch model is bij Upgreatest verkrijgbaar vanaf € 1.189,00. Voor het 13-inch model  is de vanaf-prijs € 1.539,00.

Magic Keyboard voor iPad Pro

Naast de nieuwe iPad modellen zijn er ook nieuwe accessoires aangekondigd waaronder het nieuwe Magic Keyboard voor iPad Pro. Deze heeft een nieuw, dunner en lichter design gekregen en is beschikbaar in twee kleuren: wit en zwart. Er is een rij met functietoetsen toegevoegd en het trackpad is groter zodat je veel meer de ervaring krijgt van een laptop.

Magic Keyboad
Magic Keyboad

Het nieuwe Magic Keyboard voor iPad Pro is verkrijgbaar vanaf 15 mei 2024. Voor het 11-inch model kost hij € 349,00. Voor het 13-inch model ben je € 399,00 kwijt.

Apple Pencil Pro

Zoals verwacht krijgt ook de Apple Pencil een flinke update. Naast de bestaande modellen komt Apple met de Apple Pencil Pro. Deze bevat nieuwe functies zoals knijpen en draaien met voelbare feedback. Je kunt hiermee bijvoorbeeld een nieuwe palet openen of een andere tool kiezen door zachtjes op de Pencil te drukken. Met de feature 'Apple Pencil hover’ zie je vooraf exact waar je Apple Pencil Pro terechtkomt op het display.

Ook is je Apple Pencil Pro terug te vinden met de ‘Zoek mijn’-app en kun je de Pencil door middel van de magneet eenvoudig vastklikken aan de zijkant van je iPad terwijl hij oplaadt.

Apple Pencil Pro
Apple Pencil Pro

Beschikbaarheid

De Apple Pencil Pro werkt met alle bovenstaande nieuwe iPad modellen en is verkrijgbaar vanaf 15 mei 2024 voor € 149,00.

Op een rijtje

Apple kondigden tijdens het even in mei 2024 verschillende nieuwe producten aan met de iPad in de hoofdrol. Dit is wat er is aangekondigd:

  • Twee nieuwe iPad Air modellen met als grote verschil de beschikbaarheid in twee formaten: 11- en 13-inch. Deze zijn beide voorzien van de stuk snellere M2-chip en verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren met meer opslagruimte.
  • Twee nieuwe iPad Pro modellen met als grote verschil de supersnelle M4-chip en een dunnere behuizing. Het Ultra Retina XDR beeldscherm zorgt voor een grotere helderheid en diepere kleuren. De iPad Pro modellen wordenminder snel warm waardoor ze nog sneller zijn en bevatten verbeterde camera’s.
  • Naast de iPad modellen zijn er ook een Magic Keyboard voor iPad Pro en Apple Pencil Pro gelanceerd met nieuwe functies.

Advies op maat door Upgreatest

Kom je er toch niet uit? Wij geven je graag advies op maat. Stuur een mailtje of bel ons op, dan helpen we je verder.

Neem contact met ons op


Onze Specialisten