Menu

Nieuw besturingssysteem voor je Mac

macOS 14 Sonoma

Net zoals elk jaar, brengt Apple een nieuwe versie van zijn besturingssysteem uit en in 2023 is dat macOS 14 Sonoma. Van de week heeft Apple de beta-versie (testversie) uitgebracht voor de ontwikkelaars en eind van de zomer kan iedereen de nieuwe versie downloaden.

Niet elke Mac is geschikt voor de nieuwe update. Alle Mac’s met een Apple Silicon processor (de M1 en de M2) kunnen sowieso de nieuwe update draaien. Een aantal Mac’s met een Intel-processor komen ook nog in aanmerking voor de update.

Krijgt jouw Mac de gratis update naar macOS Sonoma? We hebben de geschikte devices hieronder voor je op een rijtje.

Geschikt macOS 14 Sonoma

Beveiligingsupdates voor oudere besturingssystemen

Zoals gewoonlijk zal Apple de twee vorige besturingssystemen nog voorzien van veiligheidsupdate. Dus heb je nog een Mac die draait opmacOS 12 Monterey of macOS 13 Ventura, dan kan je jouw Mac nog wel even veilig gebruiken. Big Sur (macOS 11) wordt momenteel nog ondersteund, maar we verwachten dat Apple de ondersteuning in november dit jaar stopt.

Backup

Ben je van plan om de testversie van macOS 14 Sonoma te installeren, maak dan eerst even een Time Machine backup! Als er dan wat misgaat, dan heb je altijd de mogelijkheid om terug te gaan. Dit geldt uiteraard ook als de definitieve versie eind van de zomer uitkomt. Wil je weten hoe je een backup moet maken, kijk dan even op de volgende pagina:
Apple support: Een reservekopie maken van een Mac met Time Machine

Advies op maat door Upgreatest

Heb je nog vragen, is iets niet duidelijk of wil je graag advies op maat. Stel je vraag aan ons. Bij Upgreatest hebben we al heel veel mensen geadviseerd. Gebruik onze kennis en krijg advies op maat. Stuur een mailtje of bel ons op, dan helpen we je verder.

Neem contact met ons op


Onze Specialisten